Over
Erik Smithuis

"Erik is een inspirerende, krachtige, getalenteerde en buitengewone spreker!"

Spreker

Erik is een inspirerende, krachtige spreker die ruimschoots vanuit eigen ervaring deelt. Hij weet de deelnemers absoluut in beweging te krijgen.

Lees meer over Spreker

Ondernemer

Erik is oprichter van ICM Opleidingen & Trainingen. ICM is uitgegroeid tot een uiterst succesvolle onderneming en heeft meerdere prijzen gewonnen.

Lees meer over Ondernemer

Inspirator

Erik is nauw betrokken bij verschillende non-profit organisaties zoals o.a. Stichting Challenge Day Nederland.

Lees meer over Inspirator

ICM Opleidingen & trainingen

In 2003 startte ik, samen met mijn studievriend en zakenpartner Harrie-Peter Roefs, ICM Opleidingen & Trainingen. ICM is inmiddels uitgegroeid tot één van de drie grootste en meest vooraanstaande opleidingsinstituten van Nederland met meer dan 100 medewerkers en 200 professionals. ICM is zes jaar op rij verkozen tot ‘Beste Opleider van Nederland’ en staat in de top 3 van ´Great Places to Work´. ICM heeft sinds de oprichting, inmiddels meer dan 100.000 mensen mogen opleiden, trainen, coachen en persoonlijk helpen groeien.

‘Persoonlijke en professionele ontwikkeling bepalen je toekomst’, daar geloof ik in. Dit geldt zowel op individueel-, team- en organisatieniveau. Dit is niet zomaar voor iedereen is weggelegd. Daarom ben ik ook betrokken bij de volgende non-profit organisaties.

 

4 Young People

Sinds 2006 is Stichting 4YoungPeople actief om Young Professionals te helpen ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en waar hun talenten liggen. 4YoungPeople gelooft dat zelfkennis en groei bijdragen aan je levensgeluk. 4YoungPeople biedt trainingen aan die persoonlijke en professionele groei stimuleren, tegen een laag tarief en van hoog niveau. Deze stichting zet zich in voor nieuwsgierige starters en Young Professionals die verder willen komen in hun ontwikkeling.

 

Stichting Challenge Day Nederland

Als voorzitter van het bestuur van Stichting Challenge Day Nederland (bekend van KRO documentaire ‘Over de Streep’) ben ik nauw betrokken bij jongeren.  In samenwerking met de Amerikaanse oprichters van Challenge Day heb ik de Stichting Be The Change Europe opgericht. Beide organisaties hebben het doel om samenwerking, openheid en verbinding tussen mensen verder te bevorderen. Challenge Day USA heeft inmiddels meer dan 1 miljoen tieners en volwassenen over de hele wereld geholpen om hun levens positief te veranderen.

 

"In een positieve organisatiecultuur floreert iedereen" - Erik Smithuis

"Het seminar over Samenwerken. Samenwerken was heel inspirerend en zeer energie gevend. Erik kreeg iedereen in beweging. Nu het vervolg, de uitdaging voor ons. Daar beginnen we goed geïnspireerd aan."

Monique van der Westerlaken, Meander Medisch Centrum

"Mochten er in de toekomst vaker dit soort seminars worden georganiseerd dan word ik graag op de hoogte gehouden. Ik heb net mijn collega al enthousiast gemaakt voor een volgende keer!"

Elma Lageveen

"Erik is een erg prettige, inspirerende en energievolle spreker die doormiddel van bruikbare kennis je verder kan motiveren. De kennis wordt op praktische en eenvoudige wijze toegelicht waardoor het direct bruikbaar is voor jezelf en eventueel je team en/of op het werk."

Priscilla Schoon, Eaton Industries